WHAT’S IT ALL ABOUT

“LAAT MIJ MAAR ZELF KIEZEN WAT IK WIL DOEN IN DE GYMLES”

CASE

De Badmintonbond wil Badminton beter onder de aandacht brengen bij kinderen en jongeren. Badminton is een snelle, dynamische sport die je makkelijk zelf kan doen op de camping, maar ook als serieuze competitiesport kan beoefenen.

Hoe kan de badmintonbond kinderen en jongeren een beter beeld geven over de sport én deze op school op een aantrekkelijke manier in de gymlessen laten opnemen?

ONS ANTWOORD

Laat leerlingen zélf kiezen!
Als je badminton wil integreren in de gymlessen, moet je allereerst weten hoe leerlingen denken over de sport. Wat is hun beeld, wat vinden ze leuk en hoe moet zo’n gymles er in hun ogen uitzien? Laat leerlingen meedenken door middel van onderzoek en co-creatie.
Wat blijkt? Leerlingen willen zelf kunnen meebepalen!

Bijvoorbeeld door middel van een app waarmee leerkrachten klassikaal kunnen polsen wat leerlingen leuk vinden, maar waarbij leerlingen ook zelf individueel kunnen aangeven wat ze willen. Iedere les heeft een vaste opbouw van warming-up, spelletjes en competitie en daarbinnen zijn allerlei onderdelen te kiezen.

Het resultaat? Omdat de leerlingen zelf mogen kiezen wat ze willen doen, wordt een les veel leuker. Bovendien is het voor scholen makkelijk te organiseren én krijgen de leerlingen dankzij mooie foto’s en filmpjes in de app een veel beter beeld wat badminton nu precies inhoudt.

HET RESULTAAT

  • Leerlingen hebben een beter beeld van wat de sport badminton inhoudt
  • Badminton wordt op een aantrekkelijke manier voor leerlingen én leerkrachten geïntegreerd in het onderwijs
  • Kinderen en jongeren zijn enthousiaster over de sport en hebben er een positiever beeld van

Budget: €5000,-

Wil je meer weten over dit project of ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

NEEM CONTACT OP