WHAT’S IT ALL ABOUT

“IK WIL BELOOND WORDEN VOOR MIJN FANSCHAP EN LOYALITEIT”

CASE

PSV heeft De Foxy club waar kinderen lid van kunnen worden en als ze ouder zijn kunnen ze lid worden van FC PSV. PSV merkt dat als kinderen overgaan op FC PSV, het moeilijk is om die kinderen te binden en te behouden. 

Hoe kun je ervoor zorgen dat FC PSV jongeren meer bindt en behoudt en tot de ideale invulling komt van het jeugdlidmaatschap? 

ONS ANTWOORD

Laat jonge PSV supporters zelf hun ideale lidmaatschap samenstellen!

We hebben met verschillende groepen jonge supporters tijdens een co-creatie hun ideale lidmaatschap doorgenomen. Wat vinden zij belangrijk om lid te worden en lid te blijven?

De belangrijkste vraag van jongeren bleek ‘What’s in it for me?’. Pas als je weet op wat voor extra’s je recht hebt wil je lid worden. Ook wil je zelf kunnen bepalen wat je krijgt als lid. Verder is het belangrijk dat je loyaliteit gewaardeerd wordt.

We hebben advies gegeven aan PSV en een eerste aanzet gegeven hoe zij dit kunnen gaan integreren in het lidmaatschapsprogramma. We hebben een loyaliteitsprogramma geïntroduceerd en middelen ontwikkeld die het lidmaatschap exclusief maken.

HET RESULTAAT

  • PSV gaat het lidmaatschap inrichten aan de hand van de mening van jongeren zelf
  • Een loyaliteitsprogramma wat PSV in gaat zetten om jonge leden waardering te laten voelen voor hun loyaliteit

Budget: € 5.000

Wil je meer weten over dit project of ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

NEEM CONTACT OP