WHAT’S IT ALL ABOUT

“ZELF LIMONADE MAKEN IS LEUK EN NOG LEKKER OOK!”

CASE

Spelenderwijs heeft een aantal BSO’s in de gemeente Ede en omgeving. Om hun activiteiten te promoten wilden ze wat leuks doen met de kinderen en iets geven aan de ouders. Maar verder dan een dure postercampagne of het uitdelen van zadelhoesjes kwamen ze niet.

Hoe kunnen ze toch op een positieve manier laten zien wat ze allemaal doen en tegelijkertijd promoten dat ze daarnaast bezig zijn met het speerpunt gezonde voeding?

ONS ANTWOORD

Stuiterfruit limonade!
Een gezonde en prikkelende campagne rondom doen, beleven ervaren.

Als je kinderen ergens bewustwording over bij wil brengen, dan moet je ze erbij betrekken.

Dus startten we een geheime missie: zonder dat de ouders het wisten gingen we samen met de kinderen limonade maken. Gezonde limonade, gemaakt van vers fruit van een zorgboerderij in de buurt. De kinderen plukten zelf het fruit, maakten de limonade en knutselende uitnodigingen voor de ouders.

Daarnaast werd nog een guerrilla-actie opgezet waarbij de kinderen mochten helpen met krijt-spuitbussen fruit op de stoepen en straten te tekenen. Kinderen werden zo op een speelse manier geactiveerd bezig te zijn met gezonde voeding.

En de ouders? Die waren ontzettend verrast over wat de kinderen zelf hadden gemaakt. De Stuiterfruit actie liet hen zien hoe Spelenderwijs hun kinderen positief stimuleert én bewustwording bijbrengt.

HET RESULTAAT

  • Kinderen op een speelse manier bewust gemaakt van gezonde voeding
  • Liter gezonde limonade op!
  • Ouders hebben een beter beeld gekregen van Spelenderwijs
  • Ouders positief verrast, waardoor ze ambassadeurs geworden zijn
  • Leuk en blijvend contact met de zorgboerderij

Budget: € 6.000

Wil je meer weten over dit project of ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

NEEM CONTACT OP